istinomjer-v

Istinomjer

Promoviše odgovornost javnih funkcionera i predstavnika partija

Dnevnik obećanja (5)

Piše: Portal CDT-a

U susret lokalnim izborima u Podgorici, portal CDT-a objavljuje dnevnik obećanja koja predstavnici aktuelne vlasti i opozicije daju tokom kampanje.

U Dnevniku bilježimo samo obećanja koja se direktno tiču života građana, kako bismo nakon izbora pratili da li se i kako ona ispunjavaju.

Ove sedmice objavljujemo obećanja političara koja su data tokom maja:

1. Kandidat za gradonačelnika Podgorice Slavoljub Stijepović obećao da će novo Gradsko pozorište biti izgrađeno u ulici Marka Miljanova, na mjestu nekadašnjeg kina "Kultura":

"To što obećam-uvijek uradim, nema izuzetaka. Ko me poznaje zna da je tako". (Cafe del Montenegro, 17. maj 2014.)

2. Stijepović je obećao i ravnomjerni razvoj grada.

"Kada izgradimo vrtić na Starom Aerodromu i još tri u različitim djelovima grada, zatim Dom za stare u Donjoj Gorici, potom osnovnu školu u Tološima, logično je da će se samim tim povećati kvalitet života na tim prostorima. Naravno, ulaganja u komunalnu i saobraćajnu infrastrukturu neće prestati. Kroz centar za stimulaciju preduzetništva stvoriće se uslovi da podstaknemo i razvoj seoskih područja".

Obećao i promjene u centru Podgorice.

"Svakako, nastojaćemo da u centru grada obezbijedimo lijep ambijent i sa adekvatnim bojama koje odgovaraju ovom podneblju, uz participaciju vlasnika zgrada osvježimo stare objekte, jer ćemo se u lijepom okruženju svi ljepše osjećati". (Portal Analitika, 16.maj 2014.)

3. I nosilac liste koalicije "Evropsko lice Podgorice" Dragan Bogojević obećava promjene u centru grada:

"Kada budem gradonačelnik insistiraću na tome da se Hercegovačkoj ulici vrate prelijepi drvoredi lipa koji su nekada krasili staru Mirkovu varoš". (Dan, 17.maj 2014.)

4. Kandidat za odbornika i ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević obećao je i bolje uslove poslovanja.

"Svi oni koji mukotrpno vode mali i srednji biznis imaće jednak tretman nove vlasti i Dragana kao gradonačelnika" rekao je Konjević dodajući da Bogojević treba da ispravi nepravdu prema zaposlenima u Glavnom gradu kojima se duguje „hiljade eura zbog pogrešno obračunatih zarada". (Pobjeda, 17.maj 2014.)

5. Dragica Anđelić iz koalicije "Evropsko lice Podgorice" obećala je da će unaprijediti komunalnu infrastrukturu.

"Prije svega namjeravamo da izgradimo nadvožnjak koji će povezati Zmaj Jovinu ulicu sa Bulevarom Save Kovačevića, da uredimo prilaz i parking OŠ 'Pavle Rovinski', izgradimo dječji vrtić i posebnu pažnju poklonimo zelenim površinama", dodala je Anđelić. (Cafe del Montenegro, 16. maj 2014.)

6. Nosilac liste SNP-a Aleksa Bečić na promociji izborne liste te stranke za područja Zagoriča, Zlatice, Maslina, Proletera i Jedinstva obećavao je unapređenje infrastrukture na drugom kraju grada.

"Izgradićemo konačno most na Savinom potoku, na uglu Skopske i Cerevog Laza. Obezbijedićemo mještanima Zlatice višenamjenski objekat u koji će biti smještene apoteka, ambulanta, pošta, prostorije mjesne zajednice, kancelarija za mlade i drugi sadržaji" naveo je Bečić. (Pobjeda, 16.maj 2014.)

CDT-logo