istinomjer-v

Istinomjer

Promoviše odgovornost javnih funkcionera i predstavnika partija

Dnevnik obećanja (6)

Piše: Portal CDT-a

U susret lokalnim izborima u Podgorici, portal CDT-a objavljuje dnevnik obećanja koja predstavnici aktuelne vlasti i opozicije daju tokom kampanje.

U Dnevniku bilježimo samo obećanja koja se direktno tiču života građana, kako bismo nakon izbora pratili da li se i kako ona ispunjavaju.

Ove sedmice objavljujemo obećanja političara koja su data tokom maja:

1. Gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša, prilikom polaganja kamena-temeljca, obećao je da će kompanija "Čelebić" za godinu dana izgraditi bazen i SPA centar u Donjoj Gorici.

"Čast mi je da pri kraju mandata zajedno učinimo jedan ovako značajan iskorak u mom zavičaju. Izgradnjom zatvorenog bazena, vrijednog tri miliona eura uradićemo i treći bazen u Podgorici, od pet koliko sam obećao", kazao je Mugoša. (ND Vijesti, 21. maj 2014.)

2. Mugoša je sa nosiocem liste koalicije „Za evropsku Podgoricu Milo Đukanović" Slavoljubom Stijepovićem na otvaranju novog kružnog toka na Starom Aerodromu, najavio još jedan u istom naselju.

"Zavisno od naših mogućnosti, u narednom periodu garantujemo da ćemo završiti taj kružni tok, potpuno modernizovati Ulicu Zmaj Jovinu i započeti radove na Bulevaru Veljka Vlahovića, i na taj način učiniti saobraćaj i ostalu infrastrukturu za ovaj dio grada na najvišem mogućem nivou" poručio je Mugoša i dodao da će omogućiti i dalju gradnju u okviru DUP-a Stari aerodrom 3, sve do šume. (Pobjeda, 21. maj 2014.)

3. Mugoša je u krugu fudbalskog kampa na Starom aerodromu položio i kamen temeljac za Kuću fudbala i obećao još sportskih terena.

"Kamp ćemo završiti sa još dva fudbalska terena, a Glavni grad je obezbijedio prostor i komunalno opremanje. Nadam se da će kuća fudbala biti blizu novog stadiona ali do tada da je završimo i da uredimo nove stadione u Tološima, rekonstrukciju stadiona na Zabjelu," naveo je Mugoša.
(Dan, 22. maj 2014.)

4. Kandidat za odbornika koalicije Evropsko lice Podgorice Ivan Marković obećao rad na sportskim sadržajima u gradu.

"Sportski i rekreativni tereni i sadržaji moraju biti besplatno dostupni građanima Podgorice. U tom smislu, radićemo na obnovi mnogih zapuštenih i ruiniranih lokalnih košarkaških, fudbalskih, terena za odbojku i drugih sportskih igrališta i terena". (Cafe del Montenegro, 20. maj 2014.)

5. Poslanik DF-a Milan Knežević je rekao i da će izgradnja fabrike za preradu voća i povrća u Matagužima biti jedan u prioriteta Demokratskog fronta nakon što preuzmu vlast u Zeti.

"Demokratski front će podnijeti inicijativu na nivou države da Zeta bude proglašena za poljoprivrednu zonu. Pošto nam je cilj da povratimo samostalnost Zete smatram da bez toga nema ni napretka poljoprivrede. Kada to postignemo formiraćemo posebno preduzeće za preradu i prodaju voća i povrća koje će biti sto posto u vlasništvu opštine," obećao je Knežević. (Dan, 20. maj 2014.)

6. Srđan Raičević, nosilac liste SNP-a za Gradsku opštinu Golubovci obećao je zalaganje za otkup proizvoda iz te gradske opštine.

"Za to se naša partija zalaže i zalagaće se dok god postoji. Treba da se otkupi svaki proizvod koji zetski poljoprivrednici proizvedu". Izgradnja zelene pijace u Golubovcima, zaključuje on, biće u vrhu prioriteta njegove partije. (Dan, 20. maj 2014.)

7. SDP će se zalagati za što bolju individualnu proizvodnju voća i vinogradarstva na teritoriji Zete kazao je nosilac te liste za GO Golubovci Čedo Dobrović.

On je naglasio da pored podsticajnih mjera za razvoj poljoprivrede njegova partija će podržavati i pomagati razvoj preduzetničkih ideja mladih koji treba da budu nosioci budućeg razvoja Zete.

"Jedan od prvih koraka mora biti otvaranje savjetodavne kancelarije u okviru službi lokalne samouprave u kojoj bi proizvođači tokom cijele godine besplatno dobijali savjete. Otkup poljoprivrednih proizvoda takođe mora biti mnogo organizovaniji i u neposrednoj saradnji i kontaktu sa individualnim poljoprivrednim proizvođačima," rekao je Dobrović. (Dan, 20. maj 2014.)

CDT-logo